fredag 19. juli 2013

Nemi: You can fly!

Og om du ikke har alvestøv for hånden, så kan du i hvert fall fly inn i det store sommernummeret av Nemi!  Tjukt og herlig og stappet med fete tegneserier: Sigmund Falch, Ida Neverdahl, Tomas Drefvelin, Elise Syvertsen, Magne Taraldsen, Lars Lauvik, Bizarro, Marilena Næss, Pels og poter … og viktigst av alt: Massevis av NEMI! 

Været er dessuten skreddersydd for vårt tema denne måneden – denne sommeren er jo til forveksling lik en sommer i Storbritannia! Og temaet for sommernummeret er «Peter Pan».

De fleste av oss kjenner Peter Pan gjennom Disney-filmen, men romanen er ganske annerledes, med betraktelig mørkere undertoner – særlig hvis man kjenner historien om forfatteren bak, skotten J. M. Barrie. Barrie mistet en bror da han var liten, og moren kom aldri over tapet av yndlingssønnen. Lille James gjorde alt han kunne for å fylle tomrommet etter broren – broren som aldri skulle få bli voksen.

Var Peter Pan ikke bare fri fantasi? Kanskje visste Barrie altfor mye om det å forbli et barn ...

Det er kanskje bare de mest barnlige av oss som tror de kan fly, men noen timers virkelighetsflukt inn i Nemi sommernummer er heller ikke å forakte!

Iselin Røsjø Evensen, Red.

1 kommentar:

  1. Flott med litt flere sider i Nemi igjen. De siste numrene har vært ganske så tynne.
    Hva med å bruke "Locke & Key" som biserie? Denne er utrolig spennende. Eller hva med Hellboy, Walking Dead, eller Fairest?

    SvarSlett