tirsdag 16. juli 2013

Slutt for Walking Dead-blad

Etter tre nummer må vi dessverre stoppe utgivelsen av bladet Walking Dead. Salget har vært såpass svakt at vi ikke ser noen mulighet for å få lønnsomhet i prosjektet. Og penger vi går i minus her, er penger vi må ta fra andre blader vi utgir - og dermed svekke livsgrunnlaget for disse.

Det synes vi ikke Walking Dead er verdt, ikke når fansen lett kan få tak i de amerikanske versjonene. Kanskje kommer det også flere norske samlevolum på Interpress-distribusjon etter hvert. Det er opp til nøkkelmannen bak Walking Dead i Sverige og Norge: ildsjelen Johan Kimrin i Apart Forlag.

Det er dessverre vanskelig å nå denne delen av tegneseriemarkedet - sen ungdom/ung voksen - med kvalitetsprodukter som ikke er humorbaserte.

Vi har hatt større kommersiell lykke med Pionér, som vi startet omtrent samtidig som Walking Dead. Pionér holder høy standard som tegneserie, men må likevel sies å være et nostalgiprodukt, og den slags er det interesse for på markedet, hvis stoffet er behandlet med respekt.

Heldigvis.

Kjetil Johnsen

7 kommentarer:

 1. Det var da utgjort. Nå hadde jeg endelig håp om å få noe nytt som ikke var humor på norsk. Når det ikke engang er mulig å utgi Walking Dead på norsk, da ser det mørkt ut for fremtiden.

  SvarSlett
 2. Nei, det er sannelig ikke lett å nå leserne fra 13-14 år og opp til "nostalgi-alderen" setter inn. Selv store humorblader sliter nok med tenåringene. Tøffe tider vi er inne i.
  Kjetil.

  SvarSlett
 3. Dette var ekstremt kjedelig.. nok en gang. Egmont har et litt frynsete rykte når det gjelder å legge ned serier etter kun 1-2 nummer. En annen årsak er mest sannsynlig timing. Flere potensielle kunder har helt sikkert engelsk utgave allerede.

  Litt is i magen Egmont, litt is i magen.. :(

  SvarSlett
 4. Vi er jo forretningsfolk i tillegg til redaksjonelle, så vi får bare finne oss i at ryktet vårt blir litt tynnslitt hos enkelte. Av og til gjør vi da sikkert også feil. Men når det gjelder Walking Dead føler jeg meg sikker på at vi gjorde riktig. Salgstallene var så lave at minimum en dobling måtte til for at utgivelsen skulle bli økonomisk interessant.

  SvarSlett
 5. Om dere gjør rett eller galt er opp til dere å evaluere. Det er godt mulig det norske markedet ikke vil ha the walking dead som tegneserie. Imidlertid bør dere ta på alvor at mange føler seg "lurt" når serie etter serie ikke blir sluttført eller får en eller annen avslutning. De går da heller rett på utgivelse på annet språk. Men dette antar jeg dere er godt kjent med og tar med i likningen.

  Som et minimum bør i hvert fall serien inngå som biserie i annen utgivelse.

  SvarSlett
 6. Dere måtte markedsføre Walking Dead ordentlig! Jeg visste ikke engang at dere solgte det i butikken før det 2. nummeret! Dere må ha store plakater, og gjøre det ordentlig så alle ser det, også helst reklame på tv, fordi da slår det ann!

  SvarSlett
 7. Dere måtte markedsføre Walking Dead ordentlig! Jeg visste ikke engang at dere solgte det i butikken før det 2. nummeret! Dere må ha store plakater, og gjøre det ordentlig så alle ser det, også helst reklame på tv, fordi da slår det ann!

  SvarSlett