torsdag 18. juli 2013

Stomperud - jubilant i nye klær

Nr. 91 Stomperud er en av Norges mest populære tegneserier. Det tradisjonsrike juleheftet med den naive og godhjertede Sørums-gutten, skrevet og tegnet av Håkon Aasnes, er blant de bestselgende (rundt 100 000 eksemplarer – jul etter jul etter jul).

Men i det siste har dette vært det eneste stedet denne evige førsteinnkalte har fått boltre seg. Det er for ille! Egmont lanserer derfor nå Nr. 91 Stomperud Sommeralbum.

Ikke nok med at Stomperud får et nytt album, han får også pratebobler og et moderne tegneseriespråk. Historiene i sommeralbumet er skrevet av veteranen Terje Nordberg, mens hovedtegner er nykomlingen Magne Taraldsen.

Terje Nordberg (f. 1949) ga ut sine første tegneserier tidlig på syttitallet, og han er mannen bak bl.a. «Truls & Trine», «Troll» og «Pappa & Pestus». Han har skrevet populære historier for både «Fantomet», «James Bond» og «Donald Duck & Co.» Dessuten har han vært toneangivende redaktør i tegneserieforlagene Semic, Gevion, Bladkompaniet og Schibsted.

Magne Taraldsen (f. 1977) er født i Nord-Trøndelag, men bor nå i Sogndal. Som tegneserietegner kom han først i gang rundt 2008 med nettserien «ParaEtaten», men snart fikk han enruteren «Kokoloco» (tidl. Firkant) på trykk i VG, EON- og Nemi-bladet, samt i avisen Inderøyingen. I 2011 vant han Dagbladets tegneseriekonkurranse – og nå tegner og fornyer han «Nr. 91 Stomperud».

– Jeg har alltid likt Stomperud, det er er en av de norske tegneseriene som alltid har vært der. Serien har et fint, lite univers med lett gjenkjennelige figurer. Det blir ingen jul uten 91. Og det er en stor ære for meg å få lov til å tegne Stomperud og å få samarbeide med så mange dyktige folk, sier Taraldsen.

I tillegg bidrar tegnerne Audun Røberg jr., Tore Strand Olsen og Terje Nordberg selv med korte serier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar