onsdag 22. november 2017

ASTERIX ER TILBAKE!


Asterix er tilbake! Med en splitter ny historie: Italia rundt på tvers. Manusforfatter Jean-Yves Ferri og tegner Didier Conrad fører den stolte tradisjonen fra René Goscinny og Albert Uderzo videre med liv og lyst.


            Romerrikets veier er i dårlig forfatning og i senatet får den ansvarlige, senator Lactus Bifidus, det så ørene flagrer. For å unngå at noen sporer opp hvor alle pengene til veivedlikehold har tatt veien (de har gått til hans private orgier), foreslår han et kappløp med stridsvogner. Løpet skal gå gjennom hele den italienske halvøya og være åpent for alle. Noe som selvsagt gir våre kjære gallere mulighet til å delta.
            Asterix og Obelix stiller på startstreken, i selskap med briter, lusitanere (portugisere), egyptere, etruskere og stort sett team fra hele den da kjente verden. Ja slev de velkjente sjørøverne stiller i egen stridsvogn, som dessverre viser seg ikke å gå like godt til vanns som til lands. Rom selv er representert med det ikke helt ærlige teamet Coronavirus og Bacillius.


            Ned gjennom Italia går ferden, og våre venner er innom diverse velkjente byer og landemerker, men konkurransen er hard og flere deltagere tar til ufine knep for å finte ut sine konkurrenter.  Vogner blir sabotert, veiskilt blir snudd rundt og hester manipulert. Underveis viser de to kvinnelige kuskene fra det lille kongedømmet Kusj stor begeistring for Idéfix, til ergrelse for Obelix, som blir litte bitte grann sjalu.
            Selvsagt gir Asterix sin kløkt og Obelix sin styrke våre helter visse fordeler i kappløpet og alle intrigene. Men jo nærmere mål de kommer, jo mer stiger spenningen. Og Julius Cæsar himself kan jo slett ikke tillate at noen ikke-romere vinner, så her tas alle midler i bruk for å hindre disse uavhengige gallerne i å krysse målstreken først.


            Italia rundt på tvers er parhestene Ferri og Conrads tredje album etter at de tok over stafettpinnen i 2013 med albumet Asterix hos pikterne. Tegningene til Conrad ligger så tett opp til Uderzo på hans beste at det er vanskelig å se forskjell. Her er alle detaljer på plass, både når det gjelder miljøet og figurene. Tegningene har liv og driv, og vi rives med hele veien. Ferris historie ligger i god Goscinny-tradisjon med fantasifulle intriger, action og humor. Og med en passe dash av referanser til vår egen tid, slik at vi humrer litt ekstra gjennom det hele.

            God tur gjennom Italia, i selskap med Asterix, Obelix og Idéfix!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar