onsdag 24. april 2013

Forordet til The Walking Dead nr 1


Utdrag fra skaper Robert Kirkmans forord til The Walking Dead:
I mine øyne er det ikke de splatter-orgiene som renner over av gørr og vold, teite karakterer og tørrvittig humor som er de beste zombie-filmene. Gode zombie-filmer viser oss hvor råtne vi mennesker er, de får oss til å sette spørsmålstegn ved vår rolle i samfunnet … og samfunnets rolle i verden. Gode zombie-filmer er selvsagt fulle av gørr og vold og sånne kule ting også … men alltid med en samfunnskritisk og tankefull under­tone. Derfor ser jeg mye heller Dawn of the Dead enn Return of the Living Dead. 


For meg er zombie-filmer tankevekkende dramaer, fullt på høyde med det søppelet som spys ut og kjemper om Oscar-statuetter år ut og år inn. Jeg liker filmer som får meg til å revurdere selve samfunnet vårt og hva det bygger på. Og gode zombie-filmer gjør nettopp det … i bøtter og spann.
I The Walking Dead vil jeg utforske hvordan mennesker reagerer på ekstreme situasjoner, og hvordan disse hendelsene forandrer dem. Jeg har et veldig langt perspektiv på dette. Dere skal få se Rick forandres og modnes i en sånn grad at når dere ser tilbake på denne boken, vil dere nesten ikke kjenne ham igjen. Jeg håper dere gleder dere til et mangslungent og episk verk, for det er det som er tanken med denne serien.
Hele denne boken er et forsøk på å la hendelser utspille og utvikle seg slik jeg tror de virkelig ville gjort i en slik situasjon. Og hele handlingen drives av karakterene. Hvordan personene havner der de gjør, er mye viktigere enn at de havner der. Og jeg håper at dere vil gjenkjenne små glimt av venner, naboer, familiemedlemmer og dere selv når dere leser om hvordan personene reagerer på de ekstreme situasjonene i denne boka. Hvis du blir skremt av noe … kjempebra, men dette er altså ikke en skrekkserie. Da mener jeg ikke å se ned på den sjangeren, langt derifra, vi beveger oss bare i en annen retning. Denne serien handler mer om å se Rick overleve enn om å se zombier sprette frem fra et hjørne og skremme deg. Jeg håper dere har sansen for det. 

The Walking Dead nr 1 er i salg 6. mai.

9 kommentarer:

 1. Ok, greit nok, dill dall.
  Myntet på amerikanske lesere, som ikke tør ta skrittet full ut og kritisere(slakte) sitt eget samfunn, med sosiale problemer. Derfor må det hele kamufleres med dette (egentlig) zombie-tøvet!

  Dette slår ikke ann i Norge, eller Europa for den saks skyld! Her må det tilnærmet realisme til!

  Bortkastede penger for Egmont, med andre ord!

  SvarSlett
 2. Det var da voldsomt :-) Tv-serien er allerede en stor hit i Europa. Om tegneserien slå til er selvfølgelig umulig å si, men den er god, virkelig god! Kjetil.

  SvarSlett
 3. I gamle dager var det mulig å dupere med slike hitspåstander.

  Da verden var stor og reisemuligene små for nordmenn.

  I dag er ting annerledes, jeg er akkurat nå i Italia, Torino, etter å ha reist en uke omkring i Europa.

  Hitsen din er ikke å finne, i verken Danmark, Belgia, Nederland, Frankrike, Spania, Tyskland eller Sveits. Og heller ikke her jeg er nå, i Italia!

  Er det noe jeg har gått glipp av? Fortell meg gjerne, så tar jeg turen innom på hjemveien!

  Jeg overnatter på hoteller og ser TV hver kveld!

  Er det noe dokumentasjon på påstanden din, altså mest sette program i en uke i Europa eller ett bestemt land?

  Men likevel - la oss ikke blande tv-serier og tegneserier!

  SvarSlett
 4. Siden TV-serien går på tv i over 100 land synes jeg det er greit nok å karakterisere den som en hit. I tillegg kommer selvfølgelig DVD-salg og digital nedlasting, streaming, etc. Et google-søk kan gi deg den informasjonen du etterlyser. NB: Serien er selvfølgelig ikke en main stream hit på linje med Tore på sporet eller Skal vi danse. Serien er en hit blant en spesifikk målgruppe. Kjetil.

  SvarSlett
 5. Ok, da konstaterer vi at påstanden:
  ” Tv-serien er allerede en stor hit i Europa.” er feil.

  Denne tv-serien finnes ikke på en eneste tv-kanal i verken Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland, Spania, Sveits eller Italia.

  Om den har vært det og tatt av plakaten, eller skal komme senere, kommer ikke inn under påstått: ” Tv-serien er allerede en stor hit i Europa.”
  Alltid greit å få ting avklart, for ikke å si påstått!

  SvarSlett
 6. Kjære anonym, hvis dette er viktig for deg, er jeg overrasket over at du ikke tar deg tid til å gjør noen enkle googlesøk. Du ville da ha oppdaget at serien akkurat nå går på tv i bl.a. Spania, Tyskland, Italia, Nederland, osv.
  Går den i alle land i Europa absolutt hele tiden? Nei. Fordi det ikke er laget så mange episoder. Serien er ennå forholdsvis ny og sendes i begrensede sesonger. Dette er ikke en evighetsserie som f.eks. "2 1/2 Men" som går på en kanal hver dag (er i syndikering).
  Med dette avslutter jeg bladblogg.no's engasjement i saken, og anbefaler varmt verktøyet Google. Kjetil.

  SvarSlett
 7. Serien er populær, Kjell, ikke tvil om det. Det er slett ikke umulig at bladet vil selge noe, mer tør ikke jeg anta.
  Dette er ikke noe for meg, men kanskje andre vil kjøpe?
  Men selvsagt må du ha lov å mene hva du vil, men hvorfor anonym?

  SvarSlett
 8. Jeg leser hvertfall fast de amerikanske bladene (109 stk. hittil) og syns det er bra at Egmont tør å prøve seg.

  TV Norge viser sesong 3 av TV-serien på søndager, så helt uinteressant for nordmenn kan den vel ikke være. Da ville den vel stoppet etter første sesong.

  Men om tegneserien vil selge er vanskelig å si. Tror nok mange av de som er i målgruppen og er interressert nok har gjort som meg og begynt å kjøpe serien på engelsk for lenge siden.

  SvarSlett
 9. Du har nok rett i at mange har kjøpt denne på amerikansk, Chris R. Vi er avhengige av å få med oss noen av tenåringsguttene som vanligvis foretrekker spill/tv/film fremfor tegneserier. Det er en gamble. Kjetil.

  SvarSlett