mandag 7. desember 2015

TRULS & TRINE, MORMOR, MARTE og JULEKONGEN KEVIN


Hele 16 av Egmonts 35 julehefter er laget av norske serieskapere. Blant dem tre hefter som vil glede små og store barn i alle aldere;  Truls og Trine, Mormor og de åtte ungene og Julekongen.


TRULS OG TRINE
Truls og Trine: Dragehornet har allerede fått svært positiv mottakelse:
Det beste juleheftet jeg har lest så langt i år!(Frank Flæsland på serienett.no)
… serien er uten svake punkter.” (Trond Sätre på serienett.no)
… hvis du har noen unger å kjøpe julehefte til er dette kanskje det sikreste stikket.” (Ronny Kjelsberg på venstresida.net)
En fantasifull historie som yngre lesere vil ha glede av.(Truls Horvei I Haugesunds Avis)
… det formelig oser jul av Truls og Trine-eventyrene. Det er så du kjenner lukten av julegran og pepperkaker stige ut fra sidene i det lille heftet.” (Erik Valebrokk, bloggen Mitt liv som Erik)
            Truls og Trine kom første gang ut I 1983 og ble en umiddelbare suksess. Men etter bare tre år ble utgivelsen stoppet pga. En rettighetskonflikt mellom serieskaperne og den daværende utgiveren. Nå er imidlertid juleheftet tilbake – med en splitter ny, og enda bedre, historie: Dragehornet  Et spennende eventyr med søsknene Truls og Trine, som drar for å finne Dragehornet i berget det blå. Her er fjøsnisser, tusser og troll, haugfolk, dverger og en ildsprutende drage som vokter en skatt. Kjærlighet, nisser og jul er det også. En lun fortelling full av julestemning og fortellerglede!


ANNE-CATH. VESTLYS JUL: MORMOR OG DE ÅTTE UNGENE
Historien i årets Mormor-julehefte er hentet fra boken Marte og mormor og mormor og Morten, som Anne-Cath. Vestly utga i 1959. Det er Hans Jørgen Sandnes som har laget tegneserieversjon av fortellingen om hvordan Marte på ni år så inderlig ønsker seg å være prinsesse, ridende høyt til hest på en hvit ganger gjennom vinterskogen. Med Mormors hjelp får Marte mulighet til å realisere sine drømmer, og samtidig må Mormor selv overvinne sin frykt og prøve seg på noe hun aldri før har våget.
            Dette er femte julehefteutgave av Mormor og de åtte ungene, og det tredje heftet Hans Jørgen Sandnes tegner. I årene 1957 til 1999 skrev Anne-Cath. Vestly syv bøker om dens tore familien i det lille huset i skogen. I tillegg kom samleutgaven Den store boken om Mormor og de åtte ungene i 2007.  Mormor-fortellingene er filmatisert tre ganger, i 1977, 1979 og 2013, og i 1992 vant platen Marte og mormor og mormor og Morten Spellemannsprisen for beste barneplate.


JULEKONGEN: DEN MERKELIGE JULEN
Julekongen er aktuell på kino med filmen Julekongen: Full rustning, og den opprinnelige TV-serien går som julekalender på NRKsuper. Juleheftet baserer seg på TV-serien og forteller om hvordan Kevin på 9 år oppdager en hule som leder til en annen verden. En verden med riddere, slott og en skummel trollmann. En verden som ikke har opplevd vinter siden kongen forsvant for mange år siden. Det er en tidløs fortelling om vennskap og magi og om å finne styrken i seg selv. En spennende julefortelling med humor g varme.
            TV-serien Julekongen ble sendt første gang i 2012. I den anledning ga Egmont ut juleheftet Julekongen. Men: Fordi NRK ikke ville røpe hvordan historien utviklet seg, måtte historien skrives og tegnes om slik at juleheftet fikk en litt annen handling enn opprinnelig tenkt. I 2015-utgaven er de opprinnelige sidene satt inn igjen, slik at historien i årets juleheftet skiller seg endel fra 2012-utgaven

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar