onsdag 23. november 2016

ÅRETS NYKOMMER: TEGNEHANNE

Tegnehanne er ustoppelig!


Hanne Sigbjørnsen startet bloggen Tegnehanne (http://tegnehanne.no) i 2010. I 2011 ble hun kåret til årets blogger i Vixen Blog Awards. Hun var gjestetegner i VG og Dagbladet før hun i 2013 ble hun kapret av Aftenposten, som publiserer Tegnehanne på nett og i papiravisen. I 2015 ble Tegnehanne fast i innslag i suksessbladet Lunch. Og i 2015 mottok hun den ettertraktede Pondus-prisen. Samme år kom den første boken: Tegnehanne. Fra og med 2016 blir Tegnehanne publisert i damebladet Kamille. I sommer kom albumet Tegnehanne tenker koffert, og på høsten kom bok nr. 2: Ambisjoner uten gjennomføringsevn… Og nå altså det aller første juleheftet: Tegnehanne presenterer: Pizzajul!


Juleheftet er selvsagt fylt med humoristiske epistler fra Hanne Sigbjørnsen: Pizzajul, Grinchen, Sykehusjul og Julenissen, Jesus og jeg. Gjennomsyret av hennes personlige og ærlige selvironiske og humørfylte blikk på egne og andres feilbarlighet. Tegnehannes særegne blanding av tekst og tegning har truffet en stor og særdeles lojal leserkrets som bare eeelsker Tegnehanne.


 Hun har meget bevisst valgt en enkel, nesten barnlig strek som samtidig er svært så uttrykksfull og lattervekkende. Som hun selv sier: ”En barnetegning er ærlig fordi den er veldig der og da. Det er det uttrykket jeg ville ha i serien.” Og det umiddelbare både i streken og innholdet går rett hjem. Tegnehanne sminker ikke uttrykket, hun sparer hverken seg selv eller omgivelsene. Alle får sine små og store ubehjelpeligheter eksponert på svært så humoristisk og satirisk vis. Tegnehanne sparer ingen, men hun er på ingen måte ondsinnet. Snarere tvert imot.


Men hun er ikke noen dokumenterende virkelighetsskildrer, situasjonene spisses og gjøre både menneskelige og humoristiske. Er det hun tegner og skriver om seg selv og sine omgivelser sant? Slik svarer hun selv på bloggen sin: ”Ja, men jeg overdriver kanskje litt av og til.” Men også: ”Hvis du er en arbeidsgiver, forelder eller annen nær slektning så er alt jeg skriver fiksjon.”

Kos deg med Tegnehanne presenterer: Pizzajul. Hun byr på humring, latterhikst og ettertanke. Et julehefte å bli glad av!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar