torsdag 15. desember 2016

FLERE GODBITER FRA AMERIKA!

Kattespesial! Nåja, én tiger også. Tre julehefter av vidt forskjellig art, som kun har en ting til felles: De har kattedyr i hovedroller: Tommy og Tigern, Pusur og Tom og Jerry.

Tommy og Tigern
”Ellers er Tommy i toppform.” Terningkast: 5
(Stavanger Aftenblad 3/12-16)

”Mange herlege gamle striper. (…) Absolutt fornøyeleg.” Terningkast: 4
(avisen Grannar 8/12-16)

”Egentlig burde en klassiker som Tommy og Tigern være sikret pallplass i enhver tegneseriesammenheng …” Terningkast: 4
(Aftenposten 2/12-16)

Tommy og Tigern kan uten nøling utropes til en av tidenes beste tegneserier. Serieskaper Bill Watterson hadde en unik evne til å visualisere poengene sine, en timing og et blikk som få andre. Den frittenkende guttungen og den levende tøytigeren lar ikke virkeligheten hindre seg når de vil sette sine drømmer og fantasier ut i livet. Det er en uforbeholden glede å kunne åpne et nytt Tommy og Tigern julehefte og tre inn i Tommys verden! Lattergaranti!


Tom & Jerry
”… hovedhistorien i årets hefte, som er basert på ’En julefortelling’ av Charles Dickens, er et vellykket grep.” Terningkast: 4
 (Aftenposten 2/12-16)

Tegneren Oscar Martin har gjort Tom & Jerry til sin serie, til tross for at den jo baserer seg på de kjente tegnefilmene. Med stødig penn og stor humor klarer han å skape nye, morsomme historier om den evige konflikten mellom katt og mus. I år tar han utgangspunkt i Charles Dickens’ kjente ”En julefortelling” der Tom møter julens ånder på rekke og rad, før det hele selvsagt ender opp med julefeiring.

Pusur
”Den feite på fire” fornekter seg ikke. Det eneste som kan få ham til å bevege seg er sjansen til å innta lasagne, eller å sparke Jølle ned fra bordet. Eieren Jons kjærlighetsliv og usikre selvbilde blir møtt med sarkastiske kommentarer. Juletre og julepakker får hardhendt behandling. Og vekkerklokken overlever sjelden en soloppgang. Jim Davis skapte Pusur (Garfield på originalspråket) i 1978, og det første juleheftet kom allerede i 1984. Siden har det gått slag i slag (stakkars Jølle).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar