mandag 12. desember 2016

WALT DISNEY – FANTASI OG MORO HELE JULEN


Ingen jul uten julegleder Walt Disney – hverken på TV eller blant juleheftene. I år gleder Disney oss med 7 varierte julehefter: Carl Barks’ Jul, Donald Duck & Co, Donald Duck: God Gammel Årgang, Donald Ducks Julehistorier, Norsk Donald, Walt Disney’s Julehefte og Frost.


Carl Barks’ Jul
”… Barks på sitt morsomste.” Terningkast: 6
(Stavanger Aftenblad 3/12-16)

”Carl Barks er blitt kjent som en av tidenes beste Donald-tegnere, og årets bukett av historier er bevismateriale godt nok.” Terningkast: 5
 (Aftenposten 2/12-16)

”'Skrue blir spandabel' er en av Barks’ morsomste historier …”
(serienett.no 9/12-16)

I år slår mestertegneren Carl Barks til med den lange historien ”Skrue blir spandabel” fra 1964. Donald hypnotiserer gjerrigknarken Skrue til å bli gavmild, men ved et uhell blir alle gavene hans kjøpt til en hund! Ikke til Donald og guttene! Det må jo Donald forhindre, men Donald er Donald, så tingene går ikke helt som de skal …

Donald Duck: God Gammel Årgang
”… med Al Taliaferros søndagsstriper kan du aldri slå fullstendig feil.”
(serienett.no 9/12-16)

Ved siden av Carl Barks er tegneren Al Taliaferro den tegneren som i størst grad har formet vårt bilde av den hissige anden. I nesten 40 år tegnet han Disney-serier for avisene, og i God Gammel Årgang finner du hans eminente søndagssider fra årene 1948-1951.

Donald Duck & Co julehefte
”Høydepunktet er en veldig tidlig Langøre-historie av Paul Murry, med et snedig og innfløkt plot og dynamisk strek.”
(serienett.no 9/12-16)

Har du glade barndomsminner om det ukentlige Donald-bladet? Da er juleheftet Donald Duck & Co heftet for deg! Her finner du fem historier av godt, gammelt merke. Bare én av dem har vært publisert i Norge tidligere (og det er flere tiår siden). I den fantasifulle hovedhistorien overtaler Petter Smart Donald og guttene til å prøve ut en ny oppfinnelse. Dermed havner de i en verden med diverse drager, uhyrer og små gnomer. Kan de komme seg hjem til sin egen verden i tide til jul? Den som leser får se …

Norsk Donald: Godtegnomene
”En herlig historie, der gnomene stjeler showet.” Terningkast: 5
 (Stavanger Aftenblad 3/12-16)

”Den dynamiske duoen Nærum/Midthun er blitt leverandør av Donald-klassikere til det kongelige norske folk, og årets hefte holder sedvanlig høy standard.” Terningkast: 5
 (Aftenposten 2/12-16)

”Årets hovedhistorie (…) er hektisk, men svært underholdende. Dessuten tegner Arild Midthun en fantastisk Magica fra Tryll …”
(serienett.no 9/12-16)

”… eit av dei beste i år …” Terningkast: 5
(avisa Grannar 8/12-16)

”Og aldri har vel goth-dronningen Magica vært mer sexy?” Terningkast: 4
(Fædrelandsvennen 12/12-16)

Parhestene Knut Nærum og Arild Midthun har henholdsvis skrevet og tegnet årets julefortelling med Donald, onkel Skrue og Ole, Dole og Doffen. Magica fra Tryll maner frem en hær av gnomer som skal hjelpe henne å stjele Skrues lykkeskilling. Men ravnen Hugin mister sukkertøystangen sin oppi miksen, og dermed får gnomene et ustyrlig godtesug. Det lover ikke bra for julegodteriet i Andeby! I tillegg byr juleheftet på to kortere historier av parhestene Nærum og Midthun: Julens ånder, der Donald og guttene uforvarende havner i et gammelt spøkelseshus. Og Småkake-kuppet, en krimgåte fra Duck-familiens julebesøk hos Bestemor Duck.

Donald Ducks Julehistorier
”Høy julestemning (…) jeg falt spesielt for en historie der Andebys beboere er blitt så leie av jula at den simpelthen forsvinner.”
(serienett.no 9/12-16)

Den tradisjonelle julepocketen inneholder hele 9 forskjellige julehistorier med Donald, onkel Skrue, Ole, Dole og Doffen, B-gjengen, Petter Smart, Svarte-Petter, Mikke, Minni, Klodrik – og Julenissen! I Andeby har julen nå blitt så stresset at hele julaften forsvinner i et hull i tiden. Blir det ikke jul? Ingen fare, Julenissen selv tar saken! Her får du jul og julestemning fra perm til perm, på alle 256 sidene!

Walt Disneys Julehefte
”De beste er Donald i ’Skøyteløperen’ og rørende Pinocchio i ’Den nye tredukken …’” Terningkast: 4
 (Aftenposten 2/12-16)

I denne leserfavoritten får du julehistorier med kjente og kjære figurer fra hele Disneys mangslugne univers. Her er Snehvit, de syv dvergene, Pinocchio, Snipp og Snapp, foruten selvsagt Donald, guttene, onkel Skrue og Mikke Mus. Donald får en hensynsløs dobbeltgjenger, dvergene strever med å finne julepresang til Dopey, Pinocchio blir sjalu på Gepettos nye tredukke, heksen fra Snehvit bruker sine trolldomskunster på Snipp og Snapp, og Mikke og Langbein kjører ski og kjelke i snøen. Og tro det eller ei, men onkel Skrue blir utnevnt til Andebys Æresjulenisse!

Frost
”Snømannen Olaf stjeler rampelyset i flere av historiene, og er populær blant de minste. Forseggjorte illustrasjoner er også et pluss i en utgivelse.” Terningkast: 4
 (Aftenposten 2/12-16)

”… teikningane er sjølvsagt praktfulle, og fargelegginga likeså. (…) målgruppa er openbart små barn, og for dei er nok dette perfekt.”
(serienett.no 11/12-16)

”Og om ungane i huset likte Frost-filmen, er dette heftet eit absolutt must.” Terningkast: 4
(avisa Grannar 8/12-16)

Animasjonsfilmen Frost har slått alle rekorder når det gjelder popularitet hos barna, og i årets julehefte er den avholdte, lille snømannen Olaf selvsagt hovedfiguren. I en rekke små, lesevennlige historier følger vi ham, Anna, Elsa, Sven og Kristoffer på koselige eventyr. Foruten trollene, Eken og alle innbyggerne i Arendell. Det hele avsluttes med julefortellingen ”Olafs julenatt”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar