mandag 18. desember 2017

CARL BARKS - trenger vi si mer?”Høy kvalitet og underholdende. Et must å ha for julehefteelskere.”
(Haugesunds Avis)

”Her er fem historier, hvorav tre er rene overflødighetshorn.”
Terningkast: 5
(Aftenposten)

Terningkast: 5
(Stavanger Aftenblad)


Carl Barks er en mesterlig tegner og forteller, og i årets julehefte slår han til med tre lengre fortellinger og to en-sidere.


Pilkeeksperten (fra 1946) dreier seg, som tittelen sier, om isfiske. Donald skal, nok en gang, vise at han er mesteren over alle mestere, og nok en gang leder det til kaos og forviklinger over en lav sko. Det blir lystring av fiskeoppsynsmann, isdykk, eksplosjoner og isflakseiling mot høye fossefall. Men blir det noen fisk av det? Det som leser får se!


Dobbelt forveksling (fra 1963) forteller hva som skjer når Donald og onkel Skrue uforvarende bytter roller. Donald kler seg ut som Skrue for å unngå et løfte om å surfe i de iskalde vinterbølgene, mens Skrue kler seg ut som Donald for å unngå småspeidere som vil tigge penger av ham. Men omgivelsene tar forkledningene for god fisk, og dermed går det som det må!


Ren gave (fra 1957) er en julehistorie hvor Ole, Dole og Doffen overtar et reinsdyr fra fetter Anton (han har selvsagt vunnet det). Guttene vil gjerne beholde reinsdyret for å ha det til å trekke kjelken deres opp bakkene og finner derfor ut at de skal gi det til onkel Donald til jul. For i Andeby er regelen at alle må beholde gavene de får til jul. Men hvordan skal de klare å skjule et levende reinsdyr helt frem til juleaften?


Kom som du er (fra 1955) og Aldri fred å få (fra 1949) er to en-sidere som viser Carl Barks sin evne til å fortelle kort og konsist, men likevel utfyllende og med et sluttpoeng som sitter der det skal. For å sitere Serienetts anmelder: ”De to korteste, Kom som du er og Aldri fred å få, er to morsomme og koselig historier i snacks-størrelse.” Og alle historiene er selvsagt både skrevet og tegnet av Carl Barks, den beste Donald-tegneren som noen gang har satt penn på papiret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar