onsdag 13. desember 2017

"FLÅKLYPA ER FANTASTISK!"


Pressen er begeistret i år som i fjor:

”Dette heftet er en ren fryd fra første til siste side.”
Aftenposten – Terningkast: 6

”Dette er et overskuddsprosjekt som sprudler på hver side.”
venstresida.net – Terningkast: 6

”Flåklypa er fantastisk.”
NRK Hordaland

”Det er kjempegøy i år også.”
Hamar Arbeiderblad – Terningkast: 5

”… det (er) alltid spennende å se hva slags galskap som vil utfolde seg i bygda Flåklypa.”
Stavanger Aftenblad – Terningkast: 5

 Solan Gundersen vinner en gulltann i pokerspill hos Smørdunken. Ludvig finner en forfrossen guttunge ute i vinterskogen. Mysil Bergsprekken tuskhandler med falske Munch-malerier. Og Reodor Felgen får besøk av en hemmelighetsfull, tysk gruveingeniør. Hvordan alt dette henger sammen? Les årets Flåklypa-julehefte, så får du se! Forhåpentligvis blir du like begeistret og underholdt som alle anmelderne.


Gulltannen Solan vinner viser seg å stamme fra krigens dager, og helt uforvarende forårsaker Solan et veritabelt gullrush i Flåklypa. Alt som kan krabbe og gå av lykkejegere strømmer til bygda for å finne den store gullskatten. Men der er en utgammel tysker og polske gjestearbeidere allerede i gang med å utforske de gamle gruvegangene – også på jakt etter en skatt. Men finner de noe?


Imens slår Mysil seg sammen med sin faste partner Rudolf Blodstrupmoen, som etter et desinfiseringsraid mot selve slottet, har blitt forvist fra hovedstaden. Deres jakt på hemmelige konkurrenter i falskneribransjen fører dem til Flåklypa, der den primitive gullgraverleiren vekker Blodstrupmoens profesjonelle instinkter. Her skal det desinfiseres over en lav sko! Ikke et skadedyr skal unnslippe den ihuga disponenten.


Solan på sin side roter seg bort i gruvegangene og blir sittende innerast i fjellet sammen med et gammelt lokomotiv og en grevling – uten noen vei ut og uten dekning på mobilen. Hadde han bare kunnet kontakte Reodor, så …  


Kan det bli jul av sånt? Sin vane tro konstruerer Reodor en finurlig oppfinnelse, en Fjellsonar Magma X-Factor Spesiale (pat. pend. nr. 937-562109 NO), og legger i vei for å rydde opp i alle flokene som har oppstått. I siste sving dukker så lensmannsbetjent Snusen opp med politiforsterkninger. Her skal lov håndheves og orden gjenopprettes.


Men jeg røper vel ikke for mye om jeg forteller at det blir jul i år også. Med juletre, gaver, julemiddag og gjester hjemme hos Reodor, Ludvig og Solan.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar